Sienet

Sienten satokausi on pitkä, joten jokainen ennättää keräämään saalista. Ensimmäiset sienet nousevat esille keväällä, kun lumi on sulanut. Satokausi jatkuu syksyyn, usein lumen tuloon saakka.

Sienet tutuiksi – rohkeasti poimimaan

Oppaassa on vinkit 21 suositeltavan ruokasienen tunnistamiseen ja käsittelyyn. Lisäksi siitä löytyy linkit lisätietoihin ja resepteihin.

Voit ladata oppaan täältä

Tiedätkö sienistä?

Testaa tietosi sienistä, niiden käytöstä ja ravintoarvosta.

Sienivisa

Sienten kuivaus

Kuivaaminen on hyvä tapa säilöä sieniä. Esimerkiksi monet tatit, haperot, suppilovahverot ja mustatorvisienet ovat ihanteellisia kuivattavia.

Lue lisää kuivauksesta

Sienten suolaaminen

Sienten suolaus on vanha sienten säilöntätapa, joka sopii parhaiten kirpeille rouskuille. Ravitsemuksen kannalta se ei ole erityisen hyvä tapa säilöä sieniä. Suolasienistä valmistettuun ruokaan jää helposti liikaa suolaa ja keittäminen sekä

Lue lisää suolaamisesta

Pohjoisen parhaat sienet

Millainen on sienisato pohjoisessa? Katso Lapin Marttojen ja Yle Rovaniemen yhteiseltä videolta.