Sienet
Sienten satokausi on pitkä, joten jokainen ennättää keräämään saalista. Ensimmäiset sienet nousevat esille keväällä, kun lumi on sulanut. Satokausi jatkuu syksyyn, usein lumen tuloon saakka.
Sienet tutuiksi – rohkeasti poimimaan
Oppaassa on vinkit 21 suositeltavan ruokasienen tunnistamiseen ja käsittelyyn. Lisäksi siitä löytyy linkit lisätietoihin ja resepteihin.
Voit ladata oppaan täältäSienten kuivaus
Kuivaaminen on hyvä tapa säilöä sieniä. Esimerkiksi monet tatit, haperot, suppilovahverot ja mustatorvisienet ovat ihanteellisia kuivattavia.
Lue lisää kuivauksestaSienten suolaaminen
Sienten suolaus on vanha sienten säilöntätapa, joka sopii parhaiten kirpeille rouskuille. Ravitsemuksen kannalta se ei ole erityisen hyvä tapa säilöä sieniä. Suolasienistä valmistettuun ruokaan jää helposti liikaa suolaa ja keittäminen sekä
Lue lisää suolaamisestaPohjoisen parhaat sienet
Millainen on sienisato pohjoisessa? Katso Lapin Marttojen ja Yle Rovaniemen yhteiseltä videolta.