Sisarussämpylät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Sisarussampylat.jpg
Sisarussämpylät
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvis
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
7 ½ dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
3 rkl siirappia
3 rkl öljyä
1 l keitettyjä kokonaisia ohrasuurimoita (3 dl raakoja ohrasuurimoita)
n. 2,1 l (n. 1,3 kg) vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Voiteluun: munaa
Pinnalle: auringonkukan-, seesamin- tai pinjansiemeniä tai kurkumalla värjättyjä mannasuurimoita
- Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, siirappi, öljy ja ohrasuurimot. Alusta taikina joko vehnä- tai hiivaleipäjauhoilla. Anna taikinan kohota leivinliinan alla.
- Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi. Jos haluat tehdä sisarussämpylöitä, pane sämpylät melkein kiinni toisiinsa. Voitele kohonneet sämpylät munalla.
- Ripottele pinnalle siemeniä tai mannasuurimoita, joiden joukkoon on sekoitettu melko runsaasti kurkumaa.
- Paista uunissa 225°C:ssa 12–15 minuuttia.
–
Kaupassa olevat esikypsytetyt kokonaiset ohrasuurimot kypsyvät melko nopeasti. Keittoaika on noin 35 minuuttia.
0.16 kg CO2 ekv
- Energia 293 kcal/annos
- C-vitamiini 0.5 mg
- Rauta 3.3 mg
- Kalsium 74.1 mg
- Natrium 282 mg
- Kuitu, kokonais- 4.7 g
- Sokerit 4.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 58.5 g
- Proteiini 11.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Rasva 4.3 g
Pääraaka-aineet
-
7 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
50 gHiiva
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklSiirappi
-
2 1/2 dlOhrasuurimo
-
21 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
1/2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 dlAuringonkukansiemen