Sitruunaiset munkit

35 annosta

Valmistusohje

50 g hiivaa
5 dl maitoa tai vettä
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2-3 tl sitruunankuoriraastetta
n. 16-17 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
1 ½ dl juoksevaa margariinia tms.
Paistamiseen: 1-2 l rypsiöljyä, riippuu padan/kattilan koosta
Pinnalle: hienoa sokeria

1.Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet, sitruunakuoriraaste ja osa jauhoista.
2.Sekoita ja alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
3.Lisää viimeisenä margariini ja sekoita hyvin joukkoon. Ripottele vielä hieman jauhoja pinnalle ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
4.Leivo taikinasta pikkupullia. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.
5.Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa, 170 – 180 astetta. Varo ylikuumenemista.
6.Tee jokaiseen pullaan sormella reikä ennen paistoa. Venytä reikää hieman isommaksi.
7.Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
8.Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Vinkki! Voit paistaa munkit myös airfryerissa. Voitele kohonneet munkit rypsiöljyllä ja paista 185 asteessa noin 7 minuuttia. Voitele uudelleen noin puolivälissä paistoa. Vaihtoehtoisesti paista ilman rasvaa ja voitele kypsät munkit kuumina ruskistetulla voilla. Voit myös testata kasvipohjaisia voin kaltaisia valmisteita!

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.08 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 205 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.3 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 6.5 mg
  • Natrium 94.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.9 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 9.1 g