Suklaabrita

9 annosta

Valmistusohje

Pohja
3 keltuaista
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
150 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 dl maitoa

Marenki
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria

Täyte
50 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
1 prk sitruunarahkaa (200g)
1½ rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 banaania

Päälle
Suomalaisia vadelmia + ripaus sokeria
100 g taloussuklaata

1. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kuppeihin.
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva sokerin kanssa vaahdoksi.
4. Lisää vaahtoon keltuaiset hyvin vatkaten.
5. Sekoita kuivat aineet rasvaseokseen siivilän läpi, vuorotellen maidon kanssa.
6. Levitä taikina vajaan 1 cm:n paksuiseksi levyksi uunipellille leivinpaperin päälle.
7. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan, voimakkaasti vatkaten.
8. Levitä marenki pohjataikinan päälle.
9. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
10. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan.
11. Rouhi suklaa pieneksi. Vaahdota kerma. Mausta rahka sokereilla ja lisää se kerman joukkoon.
12. Levitä seos toiselle kakkupohjalle. Ripottele päälle suklaarouhe. Paloittele banaanit pieneksi, levitä kerma-suklaaseoksen päälle.
13. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle. Koristele vadelmilla.
14. Sulata suklaa. Levitä teelusikalla raitoja kakun pinnalle.

Katso video

Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv
  • Energia 453 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.8 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 191.8 mg
  • Natrium 244.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 38.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.9 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.3 g
  • Rasva 24.7 g