Sydänkakku äidille
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/syd_nkakku_idille2.jpg
Sydänkakku äidille
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Äitienpäivä
Valmistusohje
150 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl omenaraastetta
1 dl kermaa
sokerivesikuorrutus:
2 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
(2 rkl kaakaojauhetta sihdattuna)
(pinnalle: nonparelleja)
- Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. Jos sinulla on sydämenmuotoinen vuoka, käytä sitä. Myös irtopohjavuoka käy.
- Pane uuni kuumenemaan 175°C:seen .
- Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Raasta omenat.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita ja lisää taikinaan yhdessä omenaraasteen ja kerman kanssa.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin tunti.
- Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
- Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu. Jos haluat tumman kuorrutuksen, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe.
- Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Voit myös ripotella pinnalle haluamasi värisiä nonparelleja. Anna kuorrutteen jähmettyä.
0.24 kg CO2 ekv
- Energia 341 kcal/annos
- Rasva 17.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
- Proteiini 4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 44 g
- Sokerit 28.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 225.7 mg
- Kalsium 137.5 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 1.6 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklKaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
-
2 rklTäysmehu, appelsiinitäysmehu
-
2 dlTomusokeri
-
1 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
100 gOmena, ulkomainen, kuorittu
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
2 tlLeivinjauhe
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 dlSokeri
-
150 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon