Syksyn ruokalista

MATIKE
kasvispihvit, linssi, herne

Linssipihvit ja kasvistäyte

Hernerouhe-makaronilaatikko

Haukitikkarit ja keitetyt perunat. Kokeile pähkinäistä kaalisalaattia!

TOPE

Pinaattikeitto
ja järvikalapasteijat

Suppis-poropizza ja sateenkaarisalaatti.

Arkena toinen päivän lämpimistä aterioista syödään yleensä koulussa tai työpaikalla. Jos työskentelet lounasaikaan kotona, kokoa ruoka edellispäivien tähteistä tai valmista edellisenä päivänä runsaasti päivällistä, jotta sitä riittää lounaaksikin.

Lounasruokalassa kannattaa valita sellaisia ruokalajeja, joita ei itse viitsi kokeilla kotona: uudet kasvisruoat, kalaruoat ja muut kannattaa kokeilla ammattilaisten valmistamana.

LASU

Tofu-kasvisvokki

Kasviskaalikääryleet

Viikonloppuna aikaa ruoan laittamiseen on yleensä enemmän. Aamiainen syödään myöhään ja rauhassa. Lounas ja päivällinen ovat yhdistetty yhdeksi isommaksi ateriaksi iltapäivällä. Iltapala on tavallista täyttävämpi, koska edellisestä ruoasta on jo aikaa. Viikonloppuisin välipala jää usein välistä.

Aamupala

Valitse aamupalasi aamiaisehdotuksista. Välillä on mukava syödä aamupalaksi jotain totutusta poikkeavaa.
Kokeile myös:
Yrttibostonleipä
Riisipuuro

Välipala

Iltapala