Talven ruokalista
Arkena toinen päivän lämpimistä aterioista syödään yleensä koulussa tai työpaikalla. Jos työskentelet lounasaikaan kotona, kokoa ruoka edellispäivien tähteistä tai valmista edellisenä päivänä runsaasti päivällistä, jotta sitä riittää lounaaksikin.
Lounasruokalassa kannattaa valita sellaisia ruokalajeja, joita ei itse viitsi kokeilla kotona: uudet kasvisruoat, kalaruoat ja muut kannattaa kokeilla ammattilaisten valmistamana.
Viikonloppuna aikaa ruoan laittamiseen on yleensä enemmän. Aamiainen syödään myöhään ja rauhassa. Lounas ja päivällinen ovat yhdistetty yhdeksi isommaksi ateriaksi iltapäivällä. Iltapala on tavallista täyttävämpi, koska edellisestä ruoasta on jo aikaa. Viikonloppuisin välipala jää usein välistä.
Aamupala
Valitse aamupalasi aamiaisehdotuksista. Välillä on mukava syödä aamupalaksi jotain totutusta poikkeavaa.
Kokeile myös:
Mysli, maustamattoman jogurtin kerta
Viileä voimapuuro
Välipala
- Kuningatarjuoma
- Helpot perunarieskat, hyödynnä eilinen perunasose
- Kalaisa munakasrulla
- Rahkaherkku
- Mannapuuro ja mehukeitto
Iltapala
- Valitse iltapalasi iltapalaehdotuksista. Muistele mitä söit aamupalaksi ja valitse jotain toisenlaista.
- Pitsapannari
- Omena-kaurapaistos