Herkkuja jouluruokien tähteistä
Jouluksi tulee helposti varattua hiukan liikaa ruokaa. Pienistäkin tähteeksi jääneistä ruoka-annoksista voi tehdä uuden ruoan, esimerkiksi porkkanalaatikosta tai rosollista keiton, sillistä uunikiusauksen tai riisipuurosta vuokaleivän. Tässä joitain ehdotuksia, mihin jouluisia ruoantähteitä voi käyttää.
Porkkanalaatikko | blinejä, ohukaisia, kasvispihvejä, rieskoja, sämpylöitä, sosekeittoa |
Lanttulaatikko | peruna-lanttusosekeittoa, rieskoja, lanttukukkosia |
Rosolli | kasvispihvejä, kasvissosekeittoa |
Sienisalaatti | lettuja, blinien täytteeksi, sosekeittoon silmäksi, sienikeittoa |
Lohi | pastaa, kiusausta |
Silli | kiusausta |
Kinkku | Joulukinkun hävityspiirakka, hävikkikeitto, Kinkku-perunamunakas, juures-kinkkukiusausta, italiansalaattia, hernekeittoa, pitsaa, lämpimiä voileipiä, |
kinkku + rosolli -> gratiini – kastike: piparjuurituorejuustoa (125 g) + ¾ dl maitoa, 2 valkuaista vaahdoksi vatkattuna + 2 dl juustoraastetta + ripaus mustapippuria, 200- asteisessa uunissa noin15–20 minuuttia | |
Juustot | pakastimeen raasteena, lämpimiä voileipiä, piirakoihin, juustokeitto |
Hedelmät | hedelmäsalaattiin, lämpimät kasvikset |
Riisipuuro | vanukas, (pata)leipä, Ahvenanmaan pannukakku, riisipuuroarancinit, riisipuurokakku |