Joulun kala-kasvismenu

Voisiko lukuisten perinneruokien sijaan joulupöytään kattaa suppeamman, mutta sitäkin herkullisemman valikoiman? Ihana kala-kasvismenu on oiva valinta jouluksi monella tapaa: se tekee hyvää ympäristölle, terveydelle ja lompakolle. Itse tehtynä saat koostettua koko aterian neljälle noin 55 eurolla.

Jouluna on usein tapana valmistaa ruokaa suuria määriä, jolloin osa saattaa päätyä ruokahävikkiin. Kohtuullinen joulumenu pienentää ruokahävikin määrää ja on kevyempi myös lompakolle. Lisäksi kala-kasvismenun hiili- ja vesijalanjälki on alhainen, kun valitset resepteihin kotimaista kalaa ja kasviksia.

Löydät tältä sivulta reseptien lisäksi myös muita vinkkejä ympäristöystävälliseen jouluun!

MENU

Alkuruoka

Arjan silakkarullat 

Hernepesto ja ruisnapit

Jouluinen punakaalisalaatti

Pääruoka

Sitruksinen kirjolohi ja keitetyt perunat

Punajuuret Hasselbackan tapaan

Kuminauuniporkkanat

Jälkiruoka

Puolukka-porkkana kääretorttu