Joulun kala-kasvismenu
Voisiko lukuisten perinneruokien sijaan joulupöytään kattaa suppeamman, mutta sitäkin herkullisemman valikoiman? Ihana kala-kasvismenu on oiva valinta jouluksi monella tapaa: se tekee hyvää ympäristölle, terveydelle ja lompakolle. Itse tehtynä saat koostettua koko aterian neljälle noin 55 eurolla.
Jouluna on usein tapana valmistaa ruokaa suuria määriä, jolloin osa saattaa päätyä ruokahävikkiin. Kohtuullinen joulumenu pienentää ruokahävikin määrää ja on kevyempi myös lompakolle. Lisäksi kala-kasvismenun hiili- ja vesijalanjälki on alhainen, kun valitset resepteihin kotimaista kalaa ja kasviksia.
Löydät tältä sivulta reseptien lisäksi myös muita vinkkejä ympäristöystävälliseen jouluun!
MENU
Alkuruoka
Hernepesto ja ruisnapit
Pääruoka
Sitruksinen kirjolohi ja keitetyt perunat
Punajuuret Hasselbackan tapaan
Jälkiruoka