Marttojen jouluvinkki 12
Leivo ihania taatelipikkuleipiä vaikkapa Lucianpäiväksi. Herkulliset pikkuleipämme ovat sekä gluteenittomia että kananmunattomia. Taikina valmistuu kätevästi yhdessä kattilassa. Saat ohjeesta vegaanisen, kun käytät maidotonta margariinia. Resepti Marttojen jouluvinkkinä.
Taatelipikkuleivät
125 g taateleita
1 dl vettä
125 g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 tl soodaa
n. 2 ½ dl maissijauhoja
2 dl tattarijauhoja
ripaus suolaa
Tee näin:
Pilko taatelit palasiksi ja laita kattilaan. Lisää vesi ja keitä sen verran, että taatelit soseutuvat. Nosta kattila levyltä ja lisää rasva ja sokeri. Sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Muotoile taikinasta noin viiden sentin paksuinen tanko, kääri se muovikelmuun ja pane hetkeksi kylmään. Jos taikina on kovin löysää, lisää siihen hieman maissijauhoja.
Leikkaa tangosta noin sentin paksuisia paloja ja pyöritä ne palloiksi. Taikinasta tulee noin 50 pikkuleipää. Taputtele pallot leivinpaperin päällä pellillä litteiksi leiviksi. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Ennen tarjollepanoa ripottele siivilän läpi pikkuleipien päälle tomusokeria.
Lisää kivaa joulufiilistelyä, ohjeita ja vinkkejä uudistetussa Martan joulukirjassa.