Marttojen jouluvinkki 16

 Jos olet sillin ystävä, kokeile tänä jouluna raikasta ja pirteää sitruunasilliä. Reseptin löydät uudesta Martan joulukirjasta ja jouluvinkkinä. Jos annat lahjaksi kalatuotteita, pateita tai muita helposti pilaantuvia elintarvikkeita, huolehdi siitä, että ruoat pysyvät koko ajan kylmässä.

Sitruunasilli

  • 2 suolasilliä (tai 4 sillifileetä)
  • 1 sitruuna
  • 1-2 punasipuli

liemi:

  • 2 sitruunan mehu
  • ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 8-10 neilikkaa

Tee näin

  1. Jos käytät kokonaisia sillejä (etkä fileetä), poista kalojen sisälmykset sekä vatsaonteloa peittävä tumma kalvo. Leikkaa evät ja pyrstö sekä löysä vatsanahka pois. Liota sillejä vedessä yön yli.
  2. Kiehauta mausteliemen ainekset ja jäähdytä liemi. Leikkaa hyvin pesty sitruuna ja kuoritut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Valuta ja fileoi sillit ja leikkaa viipaleiksi. Lado silli-, sitruuna- ja sipuliviipaleet kerroksittain tölkkiin. Kaada liemi päälle. Anna sillien maustua kylmässä vuorokauden verran.

Lisää kivaa joulufiilistelyä, sillireseptejä ja muita vinkkejä uudistetussa Martan joulukirjassa.