Marttojen jouluvinkki 17
Joulupöydässä saa tuoksua itse tehty leipä. Kokeile puolukkaleipää ohjeellamme. Puolukka antaa leivälle kauniin värin ja pähkinärouhe tuo leipään makua. Vuokaleipämme maistuukin ihanasti joululta ja on myös lämmin lahjaidea. Kurkkaa reseptiin!
Puolukkaleipä
- ½ l piimää
- ½ l vettä
- 50 g hiivaa
- 3-4 dl puolukkasurvosta
- 2 tl suolaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl pähkinärouhetta
- 1 dl rypsiöljyä
- reilu 1 kg vehnäjauhoja
- n. ½ kg hiivaleipäjauhoja
Tee näin
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, puolukka, sokeri, pähkinärouhe ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeä taikina. Laita taikina voideltuihin leipävuokiin.
- Kohota leipiä noin tunti ja leikkaa sitten leipien pintaan viillot.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Annoksesta tulee kolme leipää.
Lisää kivaa joulufiilistelyä, leipäohjeita ja vinkkejä uudistetussa Martan joulukirjassa.