Marttojen jouluvinkki 19

 Laatikot kuuluvat edelleen perinteiseen joulupöytään. Porkkanasta ja lantusta onkin moneksi – kokeile maukasta kellarikiusausta. Resepti Martan joulukirjassa ja nyt jouluvinkkinä!

Kellarikiusaus

  • ½ kg porkkanoita
  • ½ kg lanttua
  • 200 g juuriselleriä
  • 2 sipulia
  • 1 1/2 tl suolaa
  • yrttimaustetta, esim. timjamia
  • 1-3 rkl makeaa chilikastiketta
  • pari dl vettä

Tee näin

  1. Kuori ja kuutioi juurekset. Lohko sipulit. Pane ne kannelliseen uunivuokaan, mausta suolalla ja haluamallasi yrtillä ja chilikastikkeella. Kaada tilkka vettä päälle. Nosta kansi vuoan päälle.
  2. Anna padan hautua 150-175 asteisessa uunissa 2-2½ tuntia.

Lisää kivaa joulufiilistelyä, ihania reseptejä ja vinkkejä uudistetussa Martan joulukirjassa.