Juhlien järjestäjän kalenteri

Hyvällä suunnittelulla ja valmistelujen jakamisella juhlien järjestäminen onnistuu kepeämmin.

Hyvissä ajoin

Päätöksiä. Päätä juhlapäivä, vieraiden määrä ja pitopaikka. Mieti juhlalle teema, tarjoilut ja koristelu. Pohdi, haluatko juhliin ohjelmaa. Ohjelma vaikuttaa juhlan kustannuksiin. Tee tarvittavat tila- ja pitopalveluvaraukset.
Inventoi. Tarkista astioiden, pöytäliinojen, tuolien ja pöytien riittävyys. Lainaa tai vuokraa tarvittaessa lisää. Laita ylös keneltä lainasit mitäkin.

Kuukautta ennen

Kutsu. Laadi kutsut ja toimita ne joko postilla, sähköpostitse tai muulla oman näköiselläsi tavalla.
Aikatauluta. Tee aikataulu juhlavalmisteluista ja pyydä ystävää tai naapuria tarjoiluavuksi tai palkkaa tarjoilija.

Paria viikkoa ennen

Suunnittele. Tee tarkka suunnitelma tarjoiluista ja tee ostoslista. Sovi työnjaosta perheenjäsenten kanssa. Suunnittele tai tilaa myös mahdolliset kukka-asetelmat.
Valmistele. Valmista tarjottavia pakastimeen. Osta säilyviä tarvikkeita etukäteen, kuten kahvit, teet ja muut juomat sekä lautasliinat ja kynttilät.

Juhlaviikolla

Siivoa. Laita koti juhlakuntoon. Siisti myös piha ja parveke.
Kylmään. Tarkista kylmäsäilytystilojen riittävyys – laita kylmävaraajia pakkaseen ja hyödynnä tarvittaessa kylmälaukkuja. Naapurinkin jääkaappitilaa voi rohkeasti kysyä! Laita samalla juomat viilenemään.

Päivää ennen

Ostoksille. Tee ruokaostokset 1-2 päivää ennen juhlaa. Nouda kukat ja tilatut ruoat. Valmista loput tarjottavat, ota pakastimeen valmistetut ruoat sulamaan ja täytä kakku.
Siisti. Tee viimeistelysiivous ja siivoa vielä vessa. Kata valmiiksi pöytä ja taita lautasliinat.

Juhlapäivänä

Viimeistely. Koristele kakku, kokoa salaatit ja varmista, että kaikki on valmista.
Juhli. Sitten vaan nauttimaan ystävistä ja juhlan tunnelmasta.

Juhlien jälkeen

Palauta. Palauta astiat, tuolit ja muut lainatut tarvikkeet.
Kiitä. Kiitä juhlijoita juhlan teemaan sopivalla tavalla, esimerkiksi kiitoskortilla.