Toukokuinen salaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/toukuinen-salaatti2.jpg
Toukokuinen salaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Salaatit
- Villiyrtit
Valmistusohje
pieni kerä amerikansalaattia
1 kurkku
1 pieni paprika
1 ½ dl silputtuja nuoria vuohenputken lehtiä
silputtua ruohosipulia
2–3 rkl sinappista öljykastiketta
- Suikaloi salaatti.
- Leikkaa kurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kaikki aineet keskenään.
- Kostuta salaatti tilkalla sinappisella öljykastiketta.
Testattu Marttakeittiössä
0.79 kg CO2 ekv
- Energia 72 kcal/annos
- C-vitamiini 105.1 mg
- Rauta 2.2 mg
- Kalsium 200.8 mg
- Natrium 53.3 mg
- Kuitu, kokonais- 4.1 g
- Sokerit 4.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.9 g
- Proteiini 3.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 3.3 g
Pääraaka-aineet
-
1 kplJäävuorisalaatti, rapea, amerikansalaatti
-
400 gKurkku
-
120 gPaprika, punainen
-
1 1/2 dlRuohosipuli
-
2 1/2 rklSalaatinkastike, sinappinen, öljy, mehu, etikka
-
1 1/2 dlNokkonen