Kansainvälisten marttojen koulutukset

Toimintaa ja verkostoja

Kv-martat voivat osallistua Marttaliiton ja piirin järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Kv-marttoja opastetaan vetämään piirin kokoamiin kansainvälisiin teemoihin perustuvia marttailtoja ja järjestämään esimerkiksi kansainvälisen ruuan ruokakursseja tai monikulttuurisia ruoka- tai käsityöiltoja. Koulutuksissa esitellään myös marttojen kehitysyhteistyötä ja -kohteita sekä marttojen kansainvälisiä toimintamuotoja ja verkostoja Suomessa ja maailmalla. Koulutukset maksavat 20 euroa/koulutus ja suositus on, että oma marttayhdistys korvaa koulutuksen.

Koulutukset

Ei tiedossa olevia koulutuksia

Lisätietoja

kvmartat.uusimaa@martat.fi.

Uudenmaan Kansainväliset martat

Kansainväliset viestinviejät

Uudenmaan Kansainväliset martat eli kv-martat toimivat sekä marttojen kansainvälisen kehitysyhteistyön viestinviejinä, että paikallisen monikulttuurisen yhteistyön vapaaehtoisina. Kansainvälisten marttojen toiminta painottaa yhdessä tekemistä ja avoimuutta.

Koulutusta tehtävään

Kansainväliset martat voivat osallistua Marttaliiton ja Uudenmaan Marttojen (piirin) järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Koulutuksissa vapaaehtoisia marttoja opastetaan vetämään piirin kokoamiin kansainvälisiin teemoihin perustuvia marttailtoja ja järjestämään esimerkiksi kansainvälisen ruoan ruokakursseja tai monikulttuurisia ruoka- tai käsityöiltoja. Koulutuksissa esitellään myös marttojen kehitysyhteistyötä ja -kohteita sekä marttojen kansainvälisiä toimintamuotoja ja verkostoja Suomessa ja maailmalla.

Kiinnostuitko? 

Kysy lisää: kvmartat.uusimaa@martat.fi

Seuraa meitä somessa

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!

Ajankohtaista

Ruokakurssien teemat

Kokkisota

Kokkisota on leikkimielinen kokkauskurssi, jossa ryhmät kilpailevat keskenään. Kokkisodassa kokkaajien taidot ja keksiliäisyys laitetaan koville ja onnistuminen vaatii yhteistyötä. Tämä kurssi sopii erinomaisesti esimerkiksi työporukalle tai kaveriporukalle. Uskallatko ottaa haasteen vastaan? Lue lisää!

Ilmastoruoka

Haluatko oppia valmistamaan herkullista ruokaa ympäristöä kunnioittaen? Ilmastoystävällisen aterian perustana ovat kauden kasvikset, sienet, marjat, kala ja riista. Kurssilla valmistetaan ilmastoystävällinen illallinen käyttäen tuttuja raaka-aineista kekseliäillä tavoilla. Kurssilla saat myös lisätietoa ruokavalintojen ilmastovaikutuksista. Sopii vegaaneille ja kasvissyöjille!

Kansainväliset kurssit

Espanjalaiset tapakset

Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Tällä kurssilla opetellaan perinteisten tapasten valmistusta ja herkutellaan runsaan tapas-pöydän ääressä. Kurssilla valmistetaan mm. tortilla españolaa, patatas bravas -perunoita ja munakoisoranskalaisia hunajan kera. Kurssi voidaan toteuttaa myös englanniksi!

Georgialaisia makuja

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. lobio-muhennosta, badrijani-munakoisorullia ja hatsapuri-leipää. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan georgialaiseen keittiöön. Huom! Saksanpähkinät ovat oleellinen osa georgialaisia ruokia. Kurssi voidaan toteuttaa myös englanniksi! Kysy myös kasvisruokakurssina!

Toscanalainen keittiö

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssilla mm. tuoretta pastaa, panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta. Kurssi voidaan toteuttaa myös englanniksi! Huom! Kurssilla käytetään pähkinää, kalaa sekä vehnää.

Vietnamilainen keittiö

Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruuille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia herkkuja, kuten pho-keittoa, riisipaperirullia ja vietnamilaisia täytettyjä lettuja. Huom! Kurssilla käytetään runsaasti pähkinää sekä kalakastiketta!

Kurssi toiveidesi mukaan räätälöitynä?

Voimme myös räätälöidä teille kurssin myös valmiiden teemojen ulkopuolelta! Mikäli kurssi on teemojemme ulkopuolelta, tai se toivotaan muokattavan allergioiden tai ruoka-ainerajoitteiden mukaan sopivaksi, veloitamme työstä 100 € räätälöintimaksun.

Uudenmaan Vertaismartat

Vertaismartta opastaa, ideoi ja rakentaa yhteistyötä

Vertaismartat ovat viestinviejiä ja yhteyshenkilöitä marttapiirin ja marttayhdistysten välillä. He neuvovat, opastavat ja ohjaavat nimettyjä yhdistyksiä. Vertaismartat myös ideoivat, innostavat ja kannustavat yhdistyksiä toiminnassaan. Vertaismartat  toimivat yhteistyön rakentajina eri yhdistysten välillä. Vertaismartat eivät ole kriisien ja konfliktien selvittäjä, eivätkä kanna vastuuta yhdistysten taloudesta tai toiminnasta. Vertaismartoilla on vaitiolovelvollisuus.

Vertaismartta vierailulle omaan yhdistykseen?

  • Vertaismartta voi kertoa esimerkiksi marttaillassa Marttaliiton ja Uudenmaan Marttojen ajankohtaisista asioista.
  • Vertaismartan voi myös kutsua sparraajaksi yhdistyksen hallituksen kokoukseen ideoimaan toimintaa.

Marttapiiri tukee vertaismartan tehtävää

Marttapiiri/Marttaliitto

  • suunnittelee toiminnan ja tuottaa materiaalin,
  • järjestää vertaismarttojen koulutusta ja
  • pitää yhteyttä vertaismarttoihin.

Yhdeksi vuodeksi kerrallaan

Vertaismartat allekirjoittavat kirjoittavat sopimuksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Vertaismarttakoulutuksiin otetaan jatkuvasti myös uusia aiheesta kiinnostuneita marttoja.

Kiinnostuitko vertaismarttatoiminnasta?

Kysy lisää vertaismartat.uusimaa@martat.fi

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!