Ruokakurssien teemat
Kokkisota
Kokkisota on leikkimielinen kokkauskurssi, jossa ryhmät kilpailevat keskenään. Kokkisodassa kokkaajien taidot ja keksiliäisyys laitetaan koville ja onnistuminen vaatii yhteistyötä. Tämä kurssi sopii erinomaisesti esimerkiksi työporukalle tai kaveriporukalle. Uskallatko ottaa haasteen vastaan? Lue lisää!
Ilmastoruoka
Haluatko oppia valmistamaan herkullista ruokaa ympäristöä kunnioittaen? Ilmastoystävällisen aterian perustana ovat kauden kasvikset, sienet, marjat, kala ja riista. Kurssilla valmistetaan ilmastoystävällinen illallinen käyttäen tuttuja raaka-aineista kekseliäillä tavoilla. Kurssilla saat myös lisätietoa ruokavalintojen ilmastovaikutuksista. Sopii vegaaneille ja kasvissyöjille!
Kansainväliset kurssit
Espanjalaiset tapakset
Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Tällä kurssilla opetellaan perinteisten tapasten valmistusta ja herkutellaan runsaan tapas-pöydän ääressä. Kurssilla valmistetaan mm. tortilla españolaa, patatas bravas -perunoita ja munakoisoranskalaisia hunajan kera. Kurssi voidaan toteuttaa myös englanniksi!
Georgialaisia makuja
Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. lobio-muhennosta, badrijani-munakoisorullia ja hatsapuri-leipää. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan georgialaiseen keittiöön. Huom! Saksanpähkinät ovat oleellinen osa georgialaisia ruokia. Kurssi voidaan toteuttaa myös englanniksi! Kysy myös kasvisruokakurssina!
Toscanalainen keittiö
Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssilla mm. tuoretta pastaa, panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta. Kurssi voidaan toteuttaa myös englanniksi! Huom! Kurssilla käytetään pähkinää, kalaa sekä vehnää.
Vietnamilainen keittiö
Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruuille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia herkkuja, kuten pho-keittoa, riisipaperirullia ja vietnamilaisia täytettyjä lettuja. Huom! Kurssilla käytetään runsaasti pähkinää sekä kalakastiketta!
Kurssi toiveidesi mukaan räätälöitynä?
Voimme myös räätälöidä teille kurssin myös valmiiden teemojen ulkopuolelta! Mikäli kurssi on teemojemme ulkopuolelta, tai se toivotaan muokattavan allergioiden tai ruoka-ainerajoitteiden mukaan sopivaksi, veloitamme työstä 100 € räätälöintimaksun.