Kasvikset kunniaan
Suurin osa ruoan ympäristövaikutuksista syntyy juuri lihan ja juuston tuotannosta. Silläkin on toki merkitystä, minkälaista lihaa syö. Esimerkiksi riistan sekä broilerin- ja sianlihan tuotannosta syntyy vähemmän päästöjä kuin naudan- ja lampaanlihan tuotannosta. Kuitenkin kaikista eniten ympäristön kuormitusta saa vähennettyä syömällä kasviperäisiä proteiineja, kuten palkokasveja, soijatuotteita ja kasviproteiinivalmisteita.
Tämän vuoksi olemme päätyneet seuraaviin ratkaisuihin:
- Valmistamme kursseilla pääasiassa kasvis- ja kalaruokia. Jos kursseilla valmistetaan liharuokia tai runsaasti juustoa sisältäviä ruokia, tehdään niitä pienempi annos, kun taas kasvis- ja kalaruokia valmistetaan suurempi erä.
- Ruokaohjeistamme löytyy vinkkejä, miten ruoasta voi valmistaa kasvis- tai vegaaniversion.
- Jos kurssilla on kasvissyöjiä, valmistamme liharuuista myös kasvis/vegaaniversion, joita muutkin pääsevät maistamaan.
- Tarjoamme aterian päätteeksi kahvin kanssa maidon lisäksi kauramaitoa.
Lue aiheesta lisää Uudenmaan Marttojen Kestävästi keittiössä -blogista