Vappukukat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/04/Vappu_kukkaleivonnaiset_Lores.jpg
Vappukukat
Nämä vappukukat saavat kauniin muotonsa, kun painat taikinasta paloja piparkakkumuotilla ja paistat leivonnaiset minimuffinivuossa. Täytteeksi sopivat erilaiset hilloja ja tahnat.
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Makea leivonta
- Vappu
Valmistusohje
noin 20 kpl
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna (käytetään puolet)
1,5 dl perunajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,3 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle: tomusokeria
Täyte: tyrni- tai sitruunatahnaa tai marjahilloa. Kuvassa käytetty tyrnitahnaa.
Koristeeksi: lakritsaa
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
- Riko kananmuna kuppiin, sekoita rakenne rikki ja kaada puolet munasta rasva-sokerivaahtoon.
- Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan jähmettyä kylmässä noin tunti.
- Kauli taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy.
- Ota piparkakkumuotilla kakkuja ja nosta ne minimuffinssivuokiin. Painele kakut vuoan pohjalle ja reunoille ”kukiksi”.
- Paista 200-asteisessa uunissa kauniin vaalean ruskeiksi, 6–8 minuuttia.
- Nosta kukat jäähtyneinä vuoista. Ripottele päälle tomusokeria ja täytä tyrni- tai sitruunatahnalla tai hillolla. 8.Koristele lakritsalla.