Kuvassa on rantakalliolla auringonlaskun aikaan lyhty, josta loistaa valo hämärässä

Varautuminen

Varautuminen on valmistautumista ennalta erilaisiin yllättäviin häiriötilanteisiin. Tavoitteena on yhteiskunnan eri toimintojen mahdollisimman häiriötön jatkuminen. Jokaisella meistä on tärkeä rooli varautumisessa.

Tutustu uuteen Suomi.fi-palvelun varautumisoppaaseen!

Kotona varautuminen

Varautumisen taidoilla tähdätään siihen, että ihmiset selviytyvät erilaisissa arjen häiriötilanteissa, kuten sairastuessa, sähkökatkon aikana, lakoissa ja muissa yhteiskunnan häiriö- ja poikkeustilanteissa. Tavoitteena on, että jokaisen tulisi pärjätä poikkeustilanteessa kotona ainakin 72 tuntia.

Lue tältä sivustolta ohjeemme miten voit varautua ennalta poikkeustilanteisiin.

Mielen kotivara

Oman kodin varautumisvarastoon on hyvä lisätä henkisen hyvinvoinnin ja kriisikestävyyden taitoja.

Lue mielen kotivarasta

Varautumisen välttämättömät

Myös varautumisessa on tärkeää miettiä mikä on välttämätöntä, mikä tarpeellista ja mitä ilmankin tarvittaessa voi pärjätä. Pohdi asiaa välttämätön, tarpeellinen, turha -pelin avulla!

Varautumisen välttämätön, tarpeellinen, turha -peli

Pärjäisitkö kotona 72 tuntia?

Nastaisku-webinaarit

NASTAisku -webinaarit ovat Naisten valmiusliiton järjestämiä kaikille avoimia ja maksuttomia verkkoluentoja, joissa käsitellään erilaisia varautumisen teemoja.

Lue lisää Naisten valmiusliiton sivuilta
Avonainen säilöntäpurkki on täynnä punajuurta ja sen vieressä on toinen pienempi purkki täynnä punajuurta. Purkkien toisella puolella on kaksi tyhjää purkkia.

Säilöntä

Ennen satoa säilöttiin niin, että ruokaa riittäisi seuraavaan satokauteen saakka. Opettele Marttojen ohjeilla eri säilöntämenetelmiä.

Lue lisää

Pelastustoimen ohjeita varautumiseen

Marttojen yhteistyökumppanit varautumisessa