Vuohenputkipaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Vuohenputkipaistos.jpg
Vuohenputkipaistos
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Uuni- ja pataruoat
- Villiyrtit
Valmistusohje
2,5 dl ohra-tai riisisuurimoita (noin 5 dl keitettynä)
vettä ja ripaus suolaa
2–3 dl vuohenputken nuoria lehtiä
150 g sulatejuustoa
2 sipulia
2 munaa
1 dl maitoa
½–1 tl suolaa
(50 g vuohenjuustoa tai juustoraastetta)
- Keitä suurimot kypsiksi pakkauksessa olevan ohjeen mukaa.
- Hienonna vuohenputken lehdet ja sipulit.
- Leikkaa sulatejuusto kuutioiksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada voideltuun vuokaan. Voit halutessasi laittaa pinnalle ohuita vuohenjuustoviipaleita tai juustoraastetta.
- Paista uunissa 175°C:ssa tunnin verran.
1.06 kg CO2 ekv
- Energia 323 kcal/annos
- C-vitamiini 46.6 mg
- Rauta 3.2 mg
- Kalsium 471.7 mg
- Natrium 1187.2 mg
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Sokerit 4.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.1 g
- Proteiini 18.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.8 g
- Rasva 17 g
Pääraaka-aineet
-
5 dlOhrasuurimo, keitetty, suolaa
-
2 1/2 dlNokkonen
-
150 gSulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
3/4 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gJuusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito